søndag den 26. september 2010

Isaan roadtrip part 3

Dette er 3. del af en forholdsvist lang tur. Se de 2 forrige indlæg for starten af turen.

Vejen til Udon Thani - Salakaewkoo sculpture park (Wat Kaew)

Udenfor Nong Khai ligger et tempel. Ligesom de andre templer kommer her en masse thailændere for at bede til buddha etc. og templet har da også nogle guld buddhaer, drager o.lign. Templet adskiller sig dog temmeligt meget fra andre templer ved at have en forholdsvist bizar skulpturpark med op til 7 etager høje skulpturer (måske igen 7 etager til oplysningen/nirvana?)

Stedet er skabt af den Laotiske shaman Luang Poo Boun Sourirat, som døde i 1996. Dermed er der tale om et forholdsvist nyt tempel.
Sourirat påstod, at han som ung faldt i et hul i en skov i Laos, og her mødte et væsen, som hed Kaewkoo. Dette væsen lærte ham efterfølgende alle underverdenens hemmeligheder. Han begyndte derefter at lave skulpturer ved breden af Mekongfloden på Laos siden samt udbrede sin tro. Denne tro blev undervejs en blanding af buddisme, hinduisme mm. og han fik sig en rimelig tilhængerskare.

Sourirat flyttede senere til Nong Khai i Thailand, da kommunisterne blev tiltagende stærke i Laos og han frygtede, at de ikke ville acceptere hans tro. Her påbegyndte han sammen med sine tilhængere at skabe Salakaewkoo (Kaewkoos pavillion). Dette tog dem ca. 20 år. Rygtet siger, at Sourirat skabte figurerne ved at guide ellers helt utrænede skulptører, men at dømme efter figuerenes detaljer og finesser kunne det godt se ud til, at der har været et par af dem der havde ret godt styr på hammer og mejsel. En anden lille sjov detalje er, at Sourirat især var glad for slanger, og så disse som de reneste af alle dyr, da de hverken har arme eller ben og derfor ikke kan ødelægge verden.

Uanset hvad er der, som det fremgår af billederne, tale om en ret surrealistisk park og billederne gør den faktisk ikke helt ret, da det er utroligt svært at indfange disse store figurer og alle deres detaljer.























Efter dette gik turen mod Udon Thani

Udon Thani
Faktisk er der ikke det helt store at berette om Udon Thani. Det meste vi så til byen, i løbet af det døgns tid vi var der, var utroligt mange ældre hvide mænd med meget unge thailandske piger. Faktisk lå det hotel som vi boede på lige midt i et bardistrikt, der så ud til at have specialiseret sig i dette. Dog var der et lyspunkt i gaden, hvor der lå en irsk pub, der både serverede Kilkenny og Guinness, og på imponerende vis formåede at servere både indisk, irsk og thailandsk mad af høj kvalitet.
Udon Thani er dog en forholdsvist stor by og vi så kun en meget lille del af denne, hvorfor denne beskrivelse sandsynligvis ikke er dækkende på nogen måde. Vi tog dog videre mod Khon Kaen

Vejen til Khon Kaen
På vej mod Khon Kaen så vi en imponerende stor port, som skulle være indgangen til en zoologisk have. Vi valgte derfor at tage en afstikker hertil.
Parken var ret imponerende og havde anlæg til en hel masse dyr. Vi fandt dog ud af, at størstedelen af disse dyr først ville komme til haven i løbet af de næste 2 år, så den zoologiske have på pågældende tidspunkt var knap så zoologisk. Vi lejede dog en golfvogn og fik set et par giraffer :)



Der var dog allerede en hel del thailandske turister i parken, og vi blev en del af attraktionen denne dag - falanger i golfvogn.




Koen Kaen
Vi brugte aftnen i Koen Kaen på afslapning og shopping efter en lang køretur - når en ny t-shirt koster 18kr kan man altid finde et par t-shirts.
Den følgende morgen blev brugt på sightseeing og shopping i Koen Kaen. Jeg fik blandt andet erhvervet mig noget nyere thailandsk heavy med bands som Clash, Bodyslam og Big Ass.

Koen Kaen virker som en rigtig dejlig by og vi blev enige om, at vi sagtens kunne bruge længere tid her, men desværre måtte vi tage forholdsvist tidligt afsted, da vi havde en lang køretur foran os tilbage til Sakon Nakhon og da vi også lige skulle nå forbi "Cobra Village" på vejen.
Vi fik dog set endnu et tempel i Koen Kaen (Wat Nongwang), som var ret imponerende.



Templet er, sjovt nok, 7 etager højt, og indeholdt en hel masse buddha figurer og illustrationer af Koen Kaens historie. Lena faldt over et lidt atypisk billede.




Udsigten fejlede absolut heller ikke noget.





Cobra Village
Inden vi kørte til Sakon Nakhon nåede vi efter nogen tids søgen ud til den såkaldte "Cobra Village". Engang for mange år siden var der en urte/krydderi sælger, som specialiserede sig i at lave shows med slanger, for at trække flere kunder til forretningen. Dette har så spredt sig i denne by, som er blevet kendt for sine slangeshows - både blandt udlændinge og thailændere. Man kan have mange holdninger til disse shows og behandlingen af slangerne, som givetvis må blive ret stressede over at en midaldrende mand hopper rundt og trækker dem i halen og kysser dem på hovedet. På den anden side er det ret imponerende, og de er nogle hurtige satner de thailændere.



Herefter gik turen tilbage til Sakon Nakhon igennem Kalasin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar